DITT VALG 2013

Oversikten viser at 9 av 17 departementer har benyttet leiefly og helikopter for mer enn 83.8 millioner kroner, dette tilsier at Regjeringen bruker ca. 1 million kroner pr mnd på privat lufttransport. Eller for å si det på en annen måte, ca. 30.000kr pr dag hver eneste dag i 8 år, dette er ikke bare svinaktig dyrt, men det står også i sterk kontrast til det miljøvennlige alternativet Jens og co forsøker å fremstå som.
Bare Jens og Statsministerens Kontor (SMK) har alene brukt mer enn 35 millioner kroner på privat lufttransport, flere av disse reisene kunne uten problemer vært foretatt med offentlige rutetilbud.
Stoltenberg ble for eksempel i mai 2011 fløyet inn til Vågå i eget helikopter kun for å åpne den nye skolen i bygda sammen med daværende ordfører Rune Øygard. Denne skoleåpningen var trolig prisen Stoltenberg måtte betale for å få overtale Rune Øygard til å fortsette som ordfører. Dette dreier seg ikke om en tjenestereise, men en vennereise. Stoltenberg ønsket nemlig "å sole seg" i glansen" av hva den nå overgrepsdømte Øygard hadde fått til i sin kommune.
Utenriksministeren og utviklingsministeren har brukt privatfly og helikopter for mer enn 42 millioner kroner. Den dyreste reisen ble gjennomført i 2005 og kostet over 1.3 millioner kroner, men også i 2013 har utenriksminister Espen Barth Eide benyttet seg av «svinedyre» privatfly. Bare på strekningen Oslo - Baku - Chisinau – Oslo brukte Eide ca. 500.000 kroner på behovsprøvde reiseutgifter. Dette «behovet» er altså å benytte privat lufttransport begrunnet med sikkerhet og tiden det ville tatt å benyttet kommersiell lufttransport .
Utviklingsministeren, som også arbeider for Utenriksdepartementet, har siden 2005 benyttet privat lufttransport for 11,5 millioner kroner. Den dyreste reisen ble foretatt
av Erik Solheim og kostet 1,1 millioner kroner, reisen foregikk i Ghana, Angola og Mosambik i 2011. Dette var en reise som hadde til hensikt å fremme norsk næringsliv i de tre landene i tillegg til å dele ut lovnader om Norges hjelp både politisk og økonomisk..
De øvrige departementene som har benyttet seg av privatfly eller helikopter, har samtlige vært «mere moderate». Ingen av disse har i følge Nettavisen hatt utgifter på over 500.000 eller en halv million i løpet av perioden. De fleste reisene er innenlands flyvninger og kunne derfor vært utført med kommersielle reisetilbud:
* Kommunal- og regionaldepartementet har flydd for 260.000 kroner.
* Helse- og omsorgsdepartementet har flydd for 370.000 kroner.
* Samferdselsdepartementet har flydd for 170.000 kroner.
* Landbruks- og matdepartementet har flydd for 90.000 kroner.
* Olje- og energidepartementet har flydd for 330.000 kroner.